Bouwbegeleiding en advies

verbouwplannen klein

Heeft u plannen om te gaan verbouwen? Tulp bouwkundig adviesbureau helpt u hier graag bij. Vanaf de initiatieffase tot en met de oplevering heeft Tulp bouwkundig adviesbureau de kennis en kunde in huis om uw plannen en wensen vorm te geven. Tulp bouwkundig adviesbureau brengt uw wensen in kaart, verzorgt de vergunningsaanvraag en begeleidt de uitvoeringswerkzaamheden van A tot Z.

Om uw plannen vorm te geven en in goede banen te leiden worden de volgende stappen doorlopen.

  • Initiatieffase en het programma van wensen

U heeft al een idee voor ogen. Aan de hand van een gesprek leg ik uw plannen en ideeën vast in een programma van wensen. Dit programma van wensen beschrijft uw functionele- de ruimtelijke wensen en geeft een technische omschrijving van uw plan.

  • Tekenwerk

Als het programma van wensen is geschreven moet het plan getekend worden. Tulp bouwkundig adviesbureau helpt u bij de keuze van een architectenbureau.

  • Indienen van de omgevingsvergunning

Het tekenwerk is klaar. Nu is het tijd voor het indienen van de omgevingsvergunning. Tulp bouwkundig adviesbureau neemt u deze zorgen uit handen en dient voor u de vergunningsaanvraag in. Binnen 8 weken krijgt u bericht of de vergunning is verleend. Mogelijk moet er voor de vergunningsaanvraag een constructierapport worden geleverd. Dit gebeurt in deze fase. Dit rapport dient 3 weken voor aanvang van de uitvoeringswerkzaamheden bij de gemeente te zijn ingeleverd.

  • Aanbesteding en de prijsvorming

Op basis van het programma van wensen en de tekeningen worden er een aantal aannemers gevraagd om een aanbieding te doen om het werk uit te voeren. Op basis van onder andere prijs / tijd / kwaliteit wordt de uiteindelijke keuze gemaakt. Tulp bouwkundig adviesbureau helpt u bij de selectie van de aannemer en zorgt voor een eerlijke prijs.

  • Uitvoeringbouwenverbouwplannen klein

Als de omgevingsvergunning binnen is, kan er gestart worden met de uitvoering. De aannemer gaat beginnen en Tulp bouwkundig adviesbureau houdt voor u een vinger aan de pols of alles volgens afspraak wordt gebouwd. In het programma van wensen is in de technische omschrijving een heldere beschrijving van het afwerkingsniveau opgenomen. De aannemer weet dus wat hij moet maken waardoor weer- en minderwerk niet meer nodig is.

  • Oplevering

De bouwwerkzaamheden zijn volgens planning en afspraken verricht, nu kan het werk worden opgeleverd. Tulp bouwkundig adviesbureau verzorgt de oplevering en zorgt er voor dat het werk netjes en schoon wordt opgeleverd. Uw verbouwing is nu klaar, u kunt gaan genieten van het eindresultaat.

Het beschreven proces geeft een beknopte beschrijving van het bouwproces. Tulp bouwkundig adviesbureau helpt u hier graag bij het verwezenlijken van uw wensen!
U kunt bij Tulp bouwkundig adviesbureau natuurlijk ook terecht voor advies of bouwbegeleiding van de afzonderlijke bouwfase.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

 

2016 Copyright Tulpbouw.nl - Hosting by: Webservers.nl